Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A GYÖNGYSOR

2010.04.18

                  A GYÖNGYSOR

 

   Lelkemben láttam egy megrázó képet. Elöntött a szánalom és az együttérzés, amikor  átéreztem, hogy mai generációk haláltusája tárult elém különös módon. Az Úr csodája, ha néhány másodpercben megérthetünk és átvehetünk egy ránk bízott üzenetet.

   Minden összedől egyszer, ami nem Krisztusra épült. Egyetlen út van, ami az életre visz, ez JÉZUS!

                                *   *   *

   Egy ember kapaszkodott a magasban egy ide-oda himbálódzó kötélen. Sápadt arcára kiült a félelem, ahogy kétségbeesetten markolta azt a vékony szálat, amitől utolsó esélyként megmenekülést várt.

   Ekkor ismertem fel, hogy egy óriási gyöngysor végén függ az életéért küzdve, mert elszakadt a fonal.

   Sorban potyogtak le a gyöngyszemek, s ő rémülten fogódzkodott mindig a következőbe, hogy le ne zuhanjon. Egyre csak fogytak a szebbnél szebb gömbök lehullva a mélybe hangos csörrenéssel, összetörve a sötét szakadékban, s halálra dermedten nézte a pusztulást.

   SEMMIVÉ VÁLT A VALÓSNAK HITT ÁBRÁND…

   A végveszélybe került ember homlokán verejtékcseppek jelentek meg, agya lázasan dolgozta fel az ijesztő tényeket. Mindaz, amit évek nehéz munkájával összegyűjtött, mindaz, amit jónak és szépnek hitt, mindaz, amiben gyönyörködött és megelégedettséggel töltötte el, kárba veszett.

   Már utánuk sem mert nézni, csak az életét mentette újabb kapaszkodókat keresve, amit el is ért, de néhány másodperc után az is leszakadt, és folytatódott a hajsza tovább.

   A hosszú gyöngysor dísze rohamosan fogyatkozott… Halálra váltan tudatosult a küzdelemben, hogy még néhány gyöngyszem, és ennyi volt… Nincs semmi, ami megtartaná, amiben bízhatna vagy biztonságot jelentene. Nincs semmije.

   Már az utolsót is elvesztette a füzér szemeiből, mind lezuhant, összetört. Kimerült izmai összerándultak, felkészült, hogy itt a vég… S ekkor a zsinór végén meglátott egy keresztet.

Maradék erejével, eltorzult arccal görcsösen megragadta, és abban a pillanatban megmenekült. Valami köszönöm félét rebegett remegő ajka, inkább csak a lelkét öntötték el a hálaérzet lágy hullámai.

 

   Egyszeriben minden olyan békés lett. Egy láthatatlan erő gyengéden felemelte. Szeretetteljes hömpölygés járta át, mélységes nyugalom az Atya nyakában, Jézusba kapaszkodva és a Szent Szellem áramlásában elmerülve.

   Új élet kezdődött! Minden engedelmessége, irgalmas cselekedete, önmaga és a világ feletti győzelme, igazságban járása igazgyöngyöket fűzött élete fonalára.

   Mostantól Isten szüntelen hordozza, gyönyörködik benne, őrző szemei rajta vannak.

 

   A kapaszkodó ember én is lehetek, sőt bármelyikünk. Nem építhetünk hamis ábrándokra! A valóság Krisztus! Ne cseréljük igazgyöngyeinket hamisakra!

   A Sátán a világosság angyalaként akarja megtéveszteni a választottakat! VIGYÁZZATOK!

 

2010. ápr. 16.                                     Guti Tünde

  

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

zsotza04[kukac]gmail[pont]hu

(http://zsotza.blogspot.com , 2010.06.03 18:44)

Köszönöm,Tünde! Mindig az a legveszélyesebb "hamisgyöngy",ami legjobban hasonlít az Igaz(ira)... Fájdalmas megtapasztalni,amikor ez kiderül-én ezt átéltem,és ezért_is_igyekszem segíteni a sorstársak felé-a blogjaimmal,honlapjaimmal is.

szomort@freemail.hu

(Szomor Tímea, 2010.04.25 19:45)

Tündikém. Nagyon a szívembe hatolt, amit írtál. Amikor írtad a próféciát nekem nem tudom miért, de az jutott eszembe, hogy múlt év májusában Isten engem így húzott fel egy kötélen,a mélyből, fogta a kezem és emelt fel magához. Jézus meg fogja fogni azoknak a fiataloknak a kezét, akik még az igaz gyöngyöket lehullajtják elengedik, veszni hagyják. Köszönöm csodálatos életet adó soraidat. Isten áldjon és vezessen Téged ebben a szolgálatban. A Te blogodra kívánom Isten áldását. Köszönöm, ez tényleg nagyon fantasztikus látás volt. Hiszem, hogy a tékozló fiak is egyen- egyenként visszatérnek és megragadják a kötél végét.

fellner_akos@yahoo.com

(Fellner Ákos, 2010.04.24 00:42)

Én egy barátomtól kaptam meg ezt az üzenetet. Nekem az volt szimpatikus benne, hogy mindenki számára befogadható bátorítás, és nem feltűnösködni akaró prófécia, amikor a kedves (karizmaikus) testvér kimásol valamit a Bibliából, majd teletűzdeli olyanokkal, hogy az Úr ezt meg
azt a figyelmeztetést bízta rá, és aztán az egész tele van semmitmondó közhelyekkel.

köszönöm

(irene, 2010.04.20 06:38)

Drága Tündém!

Hálás szívvel köszönöm, hogy megosztottad velem is ezeket a reménnyel teli csodás gondolatokat.:)
csak érdekességként megjegyzem :)
/ -tegnap este elszakadt a gyöngysorom,zuhanyozás közben, csak néztem ahogy a víz sodorja ide oda a lábaim alá./ Nagyon szeretem állandóan a nyakamba volt.... Számomra szimbolikus jelentése is van.
De bármi van, ott a kereszt, amely többet ér minden gyöngynél. Lehet valami jel volt?...Résen leszek ..köszönöm -tovább adom.
Légy áldott minden napon :)

www.hiszed-e.eoldal.hu

(eszter, 2010.04.19 16:30)

Ismerős a kép, s az is, ahogyan a szerető Atya a gyögyök helyett a kereszt felé vezeti, a kezem. A kereszt felé, amely kizárólagosan és egyedül alkalmas arra, hogy megtartson.Ahogyan összetöri az életemben, amely nem alkalmas arra, hogy megtartson, csak arra való, hogy eltávolodjam tőle.Köszönöm, hogy így megláttatja m indannyiunkkal.

lgyongy40@gmail.com

(Gyöngyi, 2010.04.19 14:05)

Drága Tündi!
Bizony mennyire igaz, hogy sokszor hiábavaló dolgokba kapaszkodunk Jézus helyett. Köszönöm az Úrnak, hogy Ő hűséges, és figyelmeztet, utánunk jön, visszaterelget a nyájához.
Nagy áldás volt olvasni, én is továbbadtam másoknak...

koncznemargit@citromail.hu

(Koncz Józsefné, 2010.04.19 11:30)

Ez egy átütő erejű figyelmeztetés arra nézve, hogy amikor látható dolgok kezdenek fontossá válni és valami észrevétlenül "félremegy" céljainkat illetően, elfelejtünk VIGYÁZNI - a gonosz résen van és győz. De tart még a kegyelem, ... és reméljük a kereszt észrevehető!

Igaz!

(Zöldike, 2010.04.18 20:38)

Jaj, Tündikém, ez annyira igaz! Voltak az én életem fonalán is hamis gyöngyök, amiket felismerve, hagytam lehullani. Lehet, hogy vannak olyanok is, amiket most még nem ismerek fel. Kérem az Urat, hogy megragadhassam azt a mentő keresztet és életem igazgyöngyökből állhasson! Köszönöm, hogy olvashattam! Tovább is adom másoknak...