Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ IGAZSÁG ÖSVÉNYEIN VEZET

2013.12.03

             AZ IGAZSÁG ÖSVÉNYEIN VEZET

 

   Sírtam ma az Egyházért. Sírtam az Igazságért. Mert Isten népe elvesztett valamit abból a szűzies, tiszta és egyszerű lelkületből, ami a kezdetekkor tűzként lobogott a szívekben. A hamisítatlan színigazságért, az őszinte jócselekedetek hófehér gyolcsáért könnyeztem, ami egykor a szentek öltözete volt.

   Az igazságot elferdítettük, felhígítottuk, a szeretetet meghamisítottuk, képmutató érzésekre lealacsonyítva, megfosztva így valóságos erőtől duzzadó tartalmától.

   Nyög, vajúdik és sóhajt a lelkem testvéreimével együtt, éhezve és szomjazva, hogy VALÓSÁG legyen a hirdetett Ige! Egyáltalán IGÉT hirdetünk szószékeinkről, vagy valami mást, füleknek kedvező, kedves, humoros meséket, látványos liturgiákkal fűszerezve, miközben az ÉLET elmegy mellettünk?!

   Mindannyian felelősek vagyunk, hogy kiáltsunk és ébresszünk!

 

   Urunk, bocsáss meg minden szót, gondolatot, érzést és cselekedetet, ami nem a Te nevedet emelte! Bocsáss meg minden Tőled elcsent dicséretet, minden szánalmas, üres szívvel másoknak odavetett vigasztalást! Bocsásd meg azokat a tetteket, amiket mi szolgálatnak neveztünk, de nem Rád mutatott, és elhomályosította jóságodat, kegyelmedet! Bocsásd meg képmutató adakozásunkat és segítségnyújtásunkat, mikor hiúságunk beárnyékolta irgalmasságodat!

   Könyörülj rajtunk mindazért, amivel csorbát ejtettünk az evangélium üzenetén, könyörülj, Uram a kevély tervekért, az önigazult teológiáért!

   Jézusom, Te szárítsd fel könnyeimet, és mindenről lemondok érted! Szántsd fel kiszáradt szívem göröngyeit, hogy a Tőled származó szeretet által munkálkodó hit új vetést sarjasszon, belegyökerezve igazságodba és szentségedbe!

   Drága Jézus! Nincs annál nagyobb gyönyörűség, mint egyre jobban megismerni Téged!

   Amikor felfeded Igéd mélységeit, felnyitod szemem, hogy lássak és betöltesz Szent Szellemeddel, hogy értsek, még a lélegzetem is eláll a csodálattól! Kegyelmed jobb, mint az élet!

   Kérlek, Uram, terelgesd össze juhaidat arra a dús legelőre, ahhoz a csendes vízhez, ahol nincs hamis máz, vallásos pompa és emberi büszkeségen trónoló vezetés, hanem Te nyilatkoztatod ki titkaidat, meggyújtva szövétnekünket, hogy az egyre növekvő sötétségben ne tévedjünk el!

   Te vagy nekünk az igazság ösvénye!

 

2013. november 29.                                 Guti Tünde

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.