Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ÚR VÁLASZOL ÉS TANÍT

2012.03.18

      AZ ÚR VÁLASZOL ÉS TANÍT

 

   Pár héttel ezelőtt arra ébredtem hajnalban, hogy egy erőteljes, mély tónusú férfihang szólít:

   „Kiálts hozzám, és válaszolok!”

Emlékeztem hasonló igére, és folytattam magamban: Oly dolgokra tanítalak, amiket nem tudsz.

   Nagyon meglepődtem, nem volt még ilyenben részem, és bizonyosságom volt arra nézve, hogy Isten kijelentéseket fog adni. Válaszokat, magyarázatokat azokra a kérdésekre, amelyek foglalkoztatnak, vagy a későbbiekben merülnek fel.

   Néhány órával később megkerestem a Bibliaverset, Jeremiásnál találtam rá:

   „Kiálts hozzám és megfelelek, és nagy dolgokat mondok neked, megfoghatatlanokat, amelyeket nem tudsz.”

Jeremiás 33:3.

   Egyik este nagyon nehezen aludtam el. Lelki szemeim előtt láttam egy hatalmas, mindenféle anyagból összegyúrt „gömböt” (agyagnak tűnt), ami a kiakasztható madáreledelre hasonlított leginkább, csak óriási formában. Nem tudatosan fogalmaztam meg, hanem szinte váratlanul tört fel bennem a gondolat, mint kérdés, ahogy figyeltem ezt a gömbölyű „masszát”:

   „Valóban a megcsalattatás korszakába léptünk?”

   Eltűnődtem és nagyon meglepődtem a saját kérdésemen. Igen, az egész világon egyre nagyobb méreteket ölt a tévelygés, a bizonytalanság, a lelkiismeret hamis megnyugtatása és az igazságtalanság. Nyugtalanság fogott el, és azért aggódtam, hogyan fogja az Úr kiválogatni ebből az összeragadt egyvelegből azokat, akik „másképp” látnak, akik bár bele vannak gyúrva az „agyaglabdába”, mégis a hamisítatlan Igét akarják követni.

   Azóta folyamatosan kérdéseket teszek fel Istennek. Úgy érzem, örül ezeknek, és szívesen válaszol, ígérete szerint.

   Az Úr előtti csendességben letisztulnak az érzések, kikristályosodnak a gondolatok. Az addig felkavarodott üzenetek, leülepedve tápláló esszenciává tömörülnek.

   Elengedhetetlen a várakozás Isten jelenlétében!

Azok a kinyilatkoztatások, amik az Ő Szent Szelleme által fogannak és maga az Atya segít a megszületésüknél, lesznek azok az igék, amelyek Jézusra mutatnak, a kereszten keresztül vezetnek el Isten országának eddig meg nem értett titkaira, és megvilágítják azt az egyetlen keskeny ösvényt, amely napjaink szellemi zűrzavarában az életre visz.

   Ez az igazság és szentség útja. Jézus, aki maga az ÚT.

 

 

2012. március                                              Guti Tünde

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kaiser.valria@gmail.com

(Kaiser Valéria, 2012.03.18 16:42)

Szia, Tündi!
A megcsalattatás, az Ige "megmagyarázása", a bűnök kimagyarázása , a "viszkető füleknek" szóló kegyelemüzenet, a szórakoztató istenetiszteletek a legtöbb gyülekezetben már rendszeresek. Bűnökről beszélni, az ítélő hatalmas Úrról szólni nem szoktak, mert nem bántjuk meg a testvéreket,ne féljenek szegények - de merre vezet az út így, erről már hallgatunk.Egyre nagyobb az a gyurmagombóc! Ideje, hogy felrázzon minket az Úr!

Re: kaiser.valria@gmail.com

(Guti Tünde, 2012.08.16 19:19)

Így van, Vali!

lgyongy40@gmail.com

(Gyöngyi, 2012.03.18 15:04)

valóban a megcsalattatás idejében élünk, elég ha csak a "jólét" evangélium hirdetésére gondolunk. Kevés a tiszta igei alapokon nyugvó gyülekezet, hála az Úrnak, hogy vannak még, és mindig is lesz egy kis maroknyi nyáj. Köszönöm drága Tünde!

zsotza04@gmail.com

(Zsotza, 2012.03.18 13:27)

„Valóban a megcsalattatás korszakába léptünk?”

A Kérdésedre a válaszom/sejtésem: Igen.
Hogy a keresztény egyházak püspökeinek,egyház-elnökeinek,lelkészeinek lesz-e erről határozott,világos látásuk,-amit követ bátor,prófétikus erejű figyelmeztetés.....
Bárcsak erre is "igen"-t írhatnék!

Jézus Krisztus születése idejét sem ismerték fel a korabeli vallási vezetők. Még egy okkal több,hogy imádkozzunk vezetőinkért,és figyeljünk a Szentírásra,hogy félre ne vezettessünk! Köszönöm,Tünde!