Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KRISZTUS MENYASSZONYA

2012.08.10

       KRISZTUS MENYASSZONYA

 

   Hetek óta várok, és sóvárgom az Úr kijelentéseire. Ezt mondtam:

-         Ha nem szólsz hozzám, Uram, mi értelme van akkor hívő életemnek?

   Nem jó jel, baj van, ha az Úr hallgat.

A Szent Szellem egyre többször késztet arra, hogy boruljak le imádság közben, mert ez a legmegfelelőbb pozíció a hatalmas és szent Isten előtt. A térdeléssel és a leborulással fejezem ki teljes megalázkodásomat.

   Ma is nagyon mélyen megérintett az az atyai vonzás, ami Istent dicsőítő, előtte hódoló, nagysága előtt ámuló túlcsordulásban nyilvánult meg. Valamiféle sürgetést érzékelek abból, ahogy az Úr noszogtat, fedd és int, ösztökél és felráz. Mindez mérhetetlen, féltő szeretetének különös megnyilvánulása felém. Istenfélelemben kell véghezvinnem üdvösségemet!

   Eudoxia bizonyságtételét meghallgattam, és elmélkedés közben láttam lelkemben egy képet:

   Csodaszép menyasszony állt hófehérben, fején gyönyörű tüllfátyollal. Apró ékkövekkel volt kirakva. Aztán kezet láttam, ahogy odanyúlt és dolgozott rajta. Tudtam, hogy a Szent Szellem az. Boldog derű járt át, mert áradt belőle a szelídség és a mosoly.

   Krisztus menyasszonyát öltözteti a Szent Szellem, a Gyülekezetet. Rendezgeti, díszíti, felkészíti a Vőlegénnyel való találkozásra, aki hamarosan megérkezik.

   Annyira drága a Szent Szellem! Olyan érzékeny, leheletfinom kedvességgel, odafigyelő gondossággal ápolja, szépíti a menyasszonyt! Ő egyszerre hatalmas, dinamikus erő és vigasztaló Pártfogó. Gyengéd rezdüléseire csak az reagál, aki közelről ismeri.

Csendes hangját senki se hallhatja, ha tele van e világ lármájával.

   Ő mindent megtesz, hogy tökéletességben állítsa a Bárány elé jegyesét: az Ekklézsiát. A legapróbb részletek, a legtitkosabb szennyeződések sem kerülik el a figyelmét.

   Láttam, ahogy abszolút szakértelemmel simítgatta a redőket, ellenőrizte a feltűzött gyöngyöket. Tudtam bensőmben, hogy ezek az UTOLSÓ MŰVELETEK!

 

   Két üzenete volt számomra ennek a képnek:

-         A menyasszony ruhája tiszta, szeplőtelen, hófehér. A szentség, hűség és igazság ruhája.

-         A Szent Szellem olyan isteni személy, akit SOHA, DE SOHA NEM SZABAD MEGSZOMORÍTANI! Ő a Kegyelem Lelke, aki által Isten szeretete a szívünkbe áradt! Ezzel a féltő szerelemmel óvja, inti, figyelmezteti, tanácsolja és ünneplőbe öltözteti a menyasszonyt a Bárány menyegzőjére.

 

   A következő napok egyikén kijelentést hallottam szívemben:

  

MEGRÁZOM NÉPEMET, ÉS MINDEN LEHULL RÓLA, AMI NINCS ODAVARRVA!

(Egyértelmű volt, hogy a kép ismerete nélkül ezt nem érthettem volna meg.)

A tűvel, a kapoccsal ahogy a Mester átszúrja az anyagot, maradandó nyomot hagy. De aki csak nemtörődöm, hamis módon, saját maga próbálja felragasztgatni ruhájára sebtiben az ékességeket, az az első megrázattatáskor elveszti azokat!

 

   „És hallám, mintegy nagy sokaság szavát, és mintegy sok vizek zúsását, és mintegy erős mennydörgésnek szavát, mondván: Alleluja, mert uralkodik az Úr, a mi Istenünk, a mindenható!

Örüljünk és örvendezzünk, és adjunk dicsőséget Neki, mert eljött a Bárány menyegzője, és az Ő felesége elkészítette magát.

És adatott annak, hogy felöltözzék tiszta és ragyogó fehér gyolcsba, mert a fehér gyolcs a szenteknek igazságos cselekedetei.” Jelenések 19:6-8.

 

 

2012. június 21.                                        Guti tünde

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

koncznemargit@citromail.hu

(Koncz Józsefné, 2012.10.29 10:18)

Krisztusé egyedül a jog arra, hogy bárki ruhájához hozzáérjen, illetve a menyasszony ruháján alakítson, finomítson, erősítsen ... egyikünk sincs felruházva az ítélkezés jogával ... nem beszélve arról, hogy uralmunk sem lehet egymás fölött.
Ezt miért írtam? - azért mert Krisztusnak népe van és nem népei!
Azok tudnak csak együtt örvendezni, akik minden dicsőséget az Ő Krisztusuknak adnak.