Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZÜKSÉGÁLLAPOT

2011.06.08

          SZÜKSÉGÁLLAPOT

 

   Az elmúlt hetekben rengeteg megválaszolatlan kérdés, szomorúság szakadt fel bennem, mert rádöbbentem: mintha kifosztott lennék.

   Az ördög azért jött, hogy lopjon, öljön és pusztítson, Jézus pedig azért, hogy életünk legyen és bővelkedjünk.

   Eszembe jutott egy család, akikkel több, mint két hónapja találkoztam utoljára a gyülekezetben. Sírtam, annyira hiányoztak testvéreim.

   Az Úr népe szükségben van, mert csendben – de nem nyomtalanul – kiesnek emberek, akik szolgálók, barátok, és ezzel megsérül az a lánc, ami eltéphetetlennek, áttörhetetlennek készült. A szeretet lánca, ami azért legyőzhetetlen, mert Isten lényéből fakad. Jézus mondja:

   „Arról ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok..” János 13:35.

   Napokig töprengtem, vajon nem csupán a saját érzelmeim játéka ez a teher? Nem csak az én egyéni harcom? Később bizonyságtételeket, beszámolókat, próféciákat olvasva, hallgatva megerősödött bennem a felismerés: az Eklézsia széleskörű problémája ez.

  

   Ma délelőtt egy különös belső késztetésre le kellett borulnom az Úr előtt. Könnyek között tettem homlokomat a padlóra, mert ez a szó ismétlődött lelkem mélyén:

   „SZÜKSÉGÁLLAPOT.”

   Tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok én senki, mégis az a benyomásom, hogy meg kell osztanom veletek. Nagy lenyomások és vívódások után felvállaltam ezt az üzenetet:

  Szellemi szükségállapotot hirdetek.

Meg kell állnunk, félre kell tennünk a megszokott, jól bevált ceremóniákat, és Isten szívét kell keresnünk egyéni és közösségi szinten is!

   Szólítsuk meg azokat, akik eltávolodtak, megkeseredtek, belefáradtak, bármi miatt! Tegyük félre az önigazságunkat, és a gyakran, rosszul értelmezett teológiánkat! Teljünk meg Szent Szellemmel és Igével! Engedjük Jézust szóhoz jutni és cselekedni! Annyi a reményt vesztett keresztyén!

   Amíg Krisztus Testének tagjai egymást emésztik fel BELÜL, képtelenek a győztes hadjáratra KÍVÜL! Ha ellobban az Úr iránti első szeretet tüze, a fénytelen füstölgésben nem megy a betakarítás, pedig érettek a mezők.

   Figyelmetlenségünkben eloltjuk egymás lángját…

Személyes dorgálást is kaptam az Úrtól, és tudom, hogy elsősorban nekem szól az intés, rajtam is keresi a Szőlősgazda a termést.

   „Annakokáért a lecsüggesztett kezeket és az ellankadt térdeket egyenesítsétek fel!” Zsidók 12:12.

   Nem könnyű elviselni, amikor Isten ujja rám nehezedik, és megmutatja, nyomja azt a pontot, ahol változni, változtatni kell. Amikor már csaknem nyögök bele, annyira fáj mindaz, amit a Szent jelenlétében hiányosságnak látok, mert az Úr szembesít azzal, hogy míg mások mulasztásait elemezgetem, magam is méltatlan vagyok, és egyes egyedül Jézus Krisztusra nézve, az Ő tökéletes áldozatáért és hibátlan véréért nem állít félre.

   „A mi Istenünk megemésztő tűz!”

Istenfélelmet keres a Róla nevezettek szívében, életvitelében!

   Az ördög szétdobálóként, felforgatóként jelenik meg a hívők között, hogy békétlenséget, viszálykodásokat szítva szétzüllessze és sebezhetővé tegye a nyájat. A negatív érzelmek hullámzása elsöpri az erősségeket! Némely gyülekezet lelki élete a színfalak mögött, küzdelmekkel teli csatatérré vált.

   Nem vagyunk már egy kissé önelégültek? Pont úgy, ahogy Jézus mondja szomorúan:

 „Azt mondod magadról: meggazdagodtam, és semmire sincs szükségem, és nem veszed észre, hogy te vagy a vak, a nyavalyás és a mezítelen?!” Jelenések 3:17.

   Kint volt a nagy, kifeszített vásznon januárban, a Sportkastélyban:

   „Ha megalázza magát az én népem… meggyógyítom országukat.”

 

 

   Isten népe! Szenteld meg magad! A Vőlegény az ajtó előtt áll!

(Visszacseng bennem, amit szellemben hallottam, amikor leborultam.)

   Hol van az a nép, amely az Én nevemről neveztetik?

   Akikben ott van és látható az Én krisztusi természetem?

   Tanuljátok meg Tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok!

   Az idő nagyon szorít. Népemet megtisztítom, mint az izzó ércet, féltő szerelmem tüzében.

   Az ítélet elkezdődött Isten Házán.

 

2011. márc. 6.                                  Guti Tünde

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Csaba Debrecenből

(Csaba, 2015.05.04 12:38)

Jó rég vólt ez. Olvasom ezeket a sorokat, a hozzászólásokkal együtt.
"Annyi a reményt vesztett keresztyén!"
Ami létezik vajon? Lehet Krisztusban Krisztusi természettel, bennünk lakó Szent Szellemmel, aki Segítő, bátorító, vígasztaló, utitársunk, aki által könyöröghetünk, aki Isten záloga bennünk, lehetünk reményvesztettek?! Fontos ezért ide szeretném másolni ismét azt az Üzenetet, amit az Istenben hívők kaptak, akik ma megtöltik a külömböző kereszténynek nevezett felekezetek sorait. Dalként halottam ezt szellemben, majd átadtam engedelmeskedve Istennek magamat, egy ideig énekeltem, aztán bementünk a testvéremmel és ő leírta amit Isten mondott az én számon keresztül, hasonlóan mint az apostolok cselekedeteiben lehet olvasni szóltam Isten dolgait, ami itt egy üzenet volt , lett.
2014 jun 5
Azoknak, akik Istenhez beszélnek, azoknak akik Istenről beszélnek.

Hallgass, hallgass kérlek. értsd meg meg kell térned. Hallgass Engem hallgass. Szólj, hozzám szólj. Tűz mely hozzád érhet, Tűz mely nem perzsel meg Tűz mely nem árt néked csak szólj és szólj. Eddig volt a dal, a többi diktálva volt egy sor leírtuk majd másik sor, és végig így. Távozzatok tőlem, kik szentségtelen tüzet hoztatok. Nem hallgatok, s nem is figyelek. Nincs számotokra semmim. Távozzatok, távozzatok! Várjátok haragom, mi elér titeket. Rozsda emészti mit gyűjtöttetek, Nem az Enyém mit gyűjtöttetek. Elvásik fogatok, mellyel népemet marcangoltátok. Bosszút bosszút állok. Rátok hozom mitől nem féltetek, nem lesz meg miben bíztatok. Csaló a próféta, hazug a tanító. Bárányaim, várjatok rám, jövök. Már megfújták a kürtöket. Nem fordulok vissza Bár hallgattál volna Rám, mikor kértelek. Most már ki iszod a poharat Nincs visszakozás, nincs visszaút Jöjj Hozzám népem Értsd meg meg kell térned, hisz kértem, sokszor kértem Térj meg térj meg kérlek. Mert kértem, sokszor kértem hogy térj meg kérlek. Elbizakodott vagy Nem hiszel Nekem, nem bízol Bennem. Nem hallgatsz rám nem vársz engem Nem Engem vársz. Élsz éled az életed nevetsz és nem sírsz sírnod kéne, hogy majd nevethess. Jöjj ó jöjj Hallgass Rám Még Szólok, még Szólok Halld meg, s ki meghallja s ha meghallod, élni fogsz. Ki az ki Velem pereskedik? Velem pereskedik?...szela Mert velem pereskedsz Hogy igazságos e az Isten, de Én Igazságos Vagyok Én Vagyok az Igazságos Te nem vagy igazságos A te igazságod, megavult ruha cselekedeteid koszos rongyok Jöjj ó jöjj Hallgatlak, mit felelsz. Felelned kell, nincs már időd. Eddig volt.

domb.zsuzsa@gmail.com

(Zsuzsa, 2012.07.13 22:15)

Tünde, nagyon időszerű és felrázó amit itt leirtál. Bennem ugyanezek a gondolatok, érzések vannak már egy jó ideje. Köszönöm hogy ilyen pontos látleletet adtál az Egyházról, benne magunkról, én is a saját bőrömön érzem mindazt amit mondtál....Ideje felébredni, az idő rövid. Az Úr áldjon és őrizzen Tündém.

szomort

(Szomor Timea, 2011.07.04 09:10)

Tündike, nagyon tetszettek a gondolatok, amiket megfogalmaztál. Reagálva a véleményedre, folyamatosan bennem is hasonló gondolatok fogalmazódtak meg az utóbbi időben. Sokat gondolkozom azon, hogy szeretném azt, hogy mindannyian megfújhatnánk azt a szellemi kürtöt, vagy trombitát, mert sokan vannak az elveszettek. Személy szerint nekem is rengeteg hiányosságom és hibám van, nem vagyok az a minta keresztény, de azt tudom, hogyha alszom akkor azok akik kegyelemre szorulnak, elvesznek a környezetemben és ez fáj nekem. Egy fájdalmat érzek azok iránt akik elvesznek, sír a szívem azokért akik lehet, hogy a pokol tüze felé menetelnek. Egyik alkalommal akinek bizonyságot tettem egy hónap múlva meghalt, beszélgettem vele, lehet, hogy ez a pár beszélgetés megmentette az Ő életét. Mindig kérem az Urat, hogy adjon nekem Krisztusi szeretetet, hogy az elesettek, sőt az e világnak a megvetettjei is megtalálják Jézust.

szep.anna@mailbox.hu

(Anna, 2011.06.11 01:09)

Kedves Tünde! A szükségállapot olyan helyzet, amikor emberek egy csoportja veszélynek van kitéve. Milyen jól látod, - érzed, hogy nagy veszélynek vannak kitéve azok a testvéreink, akik bármilyen ok miatt kikerültek a gyülekezet által jelentett "védőhálóból". Én is úgy érzem, hogy kötelességünk naponta ezekről a testvéreinkről is megemlékezni imáinkban. Az Úr áldása legyen rajtad továbbra is!

julika1976@citromail.hu

(julika, 2011.06.10 16:04)

Kedves Tünde!

Amit itt leírsz az valóban óriási probléma!
A gonosz betud furakodni a gyülekezetekbe és azon belül keresztények szívébe!
Mert tudjuk az ördög is embereket használ fel,az akarata véghezviteléhez!
MIvel a gyülekezetekben vannak a búza közt konkolyok is
igy vigyáznunk kell azzal,hogy esetleg a konkoly eltávolítása közben a búzát is ki ne tépjük!
Tudjuk a lelkeket meg kell vizsgálni ,de az aratás Ura tudja,hogy kit melyik csűrbe kell helyezni.

Amikor irtad,hogy sírtál egy család hiány érzete miatt,úgy éreztem mintha róllamis szólna ez az üzenet.
Mert egy ugyanazon test tagjai vagyunk,igy nem mondhatjuk,hogy pl:kéz terád nincs szükségem.
Tanitván az Úr Igélye bennünket arra is int,hogy ti kik erőssek vagytok//hitben//a gyengéket segitsétek,emeljétek fel!
A mai időben véleményem szerint legnagyobb fegyver az Ima a gonosszal szemben!
Mert mit szívből és Hittel kérünk az ÚRTÓL,MINDAZT MEGADJA NÉKÜNK!

,,AZ Úr népe szükségben van,,,,

Igy igaz!Mert tapasztalhatjuk,hogy nem kenyér után futkosnak az emberek,hanem Istennek éltető beszédei a legfontosabbak,és azonbelűl a szeretet!
Szeretet!Ó mily egyszerű szó!MÉgis akkora jelentőséggel bír!Mert mit ér az az ember ha a világot is megnyeri és lelkében pedig kárt vall!

Isten megmutatta szeretetét felén abban amit A János 3,16-ban olvashatunk:-Mert úgy szerette Isten a világot,hogy az ő egyszülött fiát adta ...

Ettől hatalmasabb áldozatot senki sem tudott volna válalni az emberiség megmentésére!
Ha szeretet mely Istenben van és annak töredéke is megvan bennünk emberekben már ez akkora ajándék az Úrtól!
LÁthatjuk,hogy a gonosz szerte jár hogy elveszítse Isten népét,és szakadásokat szerezzen a gyülekezetekben.

„Arról ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok..” János 13:35.
KIkben Isten szeretete él azok igenis törődnek azokkal akik hirtelen elmaradtak az alkalmakról!Vannak kiknek felsem tűnik,csak maguk lelkét igazgatván elfeledik,hogy Krisztus teste hiányossá vált!Pedig vigyázókká tett bennünket az Úr!

Amint irod:,,,nemvagyok senki,,,
Nem mondhatod ezt mert aki ily lelki tusakodásban van mert mert az ,,Isteni/agapé/ szeretet álltal,,szükségesnek érzi mások megszomorodott lelkét meg vidámittatni,az igenis egy Eszköz Isten kezében!
Mert nemcsak a Pásztor felelős a nyájáért hanem mi is kik talán szorosabb kapcsolatban vagyunk hit testvéreinkkel.

,,Ha ellobban az első szeretet tüze,,
Hát igen!MIkor megtérté lesz egy bűnös ..mielőbb azon igyekszik,hogy levesse a régi szerint való Ó embert!És ha valaki ellen panasza volt azt mielőbb rendezze!DE manapság ezis alább hanyatlott már..

„Azt mondod magadról: meggazdagodtam, és semmire sincs szükségem, és nem veszed észre, hogy te vagy a vak, a nyavalyás és a mezítelen?!” Jelenések 3:17.

Ez az Igerész mindent megmagyaráz ,hogy elbizakodott lelküek kik csak a maguk hasznával törődnek minden embernél nyomorultabbak mert észre sem veszik hirtelen levágattatnak...

Kedves Tünde!
Légy felettébb Áldottja az Úrnak,hogy engedelmes Hű szolgálója maradhass,aki mindenkor meghallja az Úr szavát ,ha figyelmezi:--Gyermekem most a jó Úton jársz!

Köszönöm,hogy Megosztottad velünk érzéseid átéléseid.

Testvéri Szeretettel:
Julika

koncznemargit@citromail.hu

(Koncz Józsefné, 2011.06.10 14:55)

Ámen. Leírtad minden bennem forrongó problémámat. A hit és a szeretet nem beszéd, hanem cselekedet kell, hogy legyen.
Nem értem, hogyan lehet nyugodt az a magát krisztusinak valló ember bár ki, magamat is beleértve, ha már emberi szinten elbukunk a félrevezetettség és elhallgatott, megoldásért kiáltó problémák sűrűjében...
A megszentelődés nem egyenlő az erőtlen ájtatoskodással...
Abba is hagyom Tündikém... ezt személyesen lenne jó...
Az Úr áldott üzenete van a fent leírt sorokban!

ditte3@citromail.hu

(ditte, 2011.06.09 19:54)

Drága Tünde!
látom,hogy sokaknak kijelenti ezt mostanában az Úr.Nem lehet őt félszívvel követni.Ha nem táplálkozunk Isten igéjével és nem vagyunk megcselekvői az igének,hogyan rajzolódhatna ki bennünk Krisztus?Hiszen Ő az élő Ige.
Nekem is rég a szívemre helyezte az Úr,hogy imádkozzam egységért a Krisztus Testében.Fel kell ismernie a keresztényeknek,hogy mind Krisztus Testének tagjai vagyunk!

Alfa-Omega

(Zoltán, 2011.06.09 19:35)

Köszönöm én is Tünde, hogy megosztottad ezt velünk.
Számomra is nagyon fontos, a gyülekezet tagjainak, a testvéreknek az álapota. Törődnünk kell egymással, és talán Zsotca említette, hogy ez fontosabb az evangelizációnál is. Ha nem tudunk törődni azokkal akik már a testvéreink, hogyan akarunk az újakkal. Ha nem érdekelnek a régiek, miért akarok újjakat.
Az elhidegülés és elidegenedés, a nemtörődömség, ez mind a szeretett meggyengülésését és hiányát jelenti.
Fel kell ébrednünk, meg kell térjünk, és meg kell újúljunk gyülekezeti szinten.
Én csak annak örülök, hogy nálunk, még nagy hangsújt fektetünk arra, hogy a testvérekre odafigyeljünk, látogajuk őket, és ha kell bátorítunk, vígasztalunk.

Sok szeretettel.
Zoltán

Alfa-Omega

(Magda, 2011.06.09 17:03)

5Móz 10,16
Metéljétek azért körül a ti szíveteket, és ne legyetek ezután keménynyakúak;
Mt 6,33
Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
Ézs 45,24
Csak az Úrban van, így szólnak felőlem, minden igazság és erő, Ő hozzá mennek, és megszégyenülnek mindazok, a kik reá haragusznak.

Egyetértek bűnbánatot kell mindenkinek - nekem is - gyakorolnunk, mert nem Isten igazságát keressük.
Kérni, könyörögni, hogy SEGÍTSEN adjon világosságot, mit AKAR, hogy cselekedjünk.
Ámen és Ámen
-------------
Köszönöm, hogy szóltál, és beírhattam
Magdus

lgyongy40@gmail.com

(Gyöngyi, 2011.06.09 16:29)

Drága Tündi!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Bizony olyan jó lenne összefogni, egymást bátorítani. Tudom, hogy mennyit jelent egy kedves levél, odafigyelés. Egymás terhét hordozzátok, ezt szeretné az Úr. Az Úr Jézus áldjon drága testvérem!

Szeretettel: Gyöngyi

mszanto@yahoo.com

(Mihály, 2011.06.09 03:58)

Hiszem, hogy az Úrtól kaptad az üzenetet! Szívből áment tudok rá mondani.

zsotza04@gmail.com

(Zsotza, 2011.06.08 19:38)

Bántóan nem használjuk sokan az Internetet,-mint kiegészítő eszközt- a kapcsolat-építésre / fenntartásra / pásztorolásra. Pedig a havidíjon felül ingyen van. Szerintem nem érdemes addig evangélizálni,amíg nem figyelünk komolyan a leszakadókkal. Nagyon erős írás,-köszönöm Tünde!

Irma53@tvn.hu

(Irma, 2011.06.08 18:54)

Drága Tünde!

Szivszorítóan igaz! De van remény mert Isten Szelleme azokhoz is szól / köztük hozzám is / akik eltávolodtak valami miatt. Engem pont most indított arra, hogy engedjek el minden fájdalmat és ne zárjam el magam a testvéreim elől. Tehát az Úr megint komplexen dolgozik. Csodálom Őt ezért. Nagyon megérintett amit írtál! És hiszem, hogy sokakban indít el az Úr helyreállító munkát.

Áldjon meg az Úr drága Testvérem!

szeretlek téged : Irma