Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AGAPÉ KUPA

2009.06.21

Tudjátok, mi nagyon sportos család vagyunk. Férjem focizott, most a fiaink is, sőt a legidősebb utánpótlás edző. Hogyne lennék ott az Agapé Kupán, amikor Levi a Lévitáknál csatárként rúgta a labdát, Gergő pedig az ifik kapusa.

Nagyon jól megszervezett, színvonalas és mozgalmas játékot láthattunk. A legutolsó, döntős meccsek különösen izgalmasak voltak! Sok ügyes megmozdulás, kitűnő rálövések és még jobb védések. Parádés élmény volt!  Monor lett az első, második a Léviták, harmadik a lőrinci ifi csapat.

Viszont azt észre vettem (már a Royal Rangers Kupán is Selypen), hogy a védelem nem működik tökéletesen. Késve zárnak össze a védők, ha egyáltalán időben hátra mennek. Eszembe jutott Gárdonyi Géza Egri csillagok című regénye, amelyben Dobó István várkapitány a következőket mondta: "A vár ereje nem a kövekben van, hanem a védők lelkében!"

A mi "várunk", a mi gyülekezetünk ereje vajon milyen lelkülettel bír? Mennyire állunk helyt ebben a fontos feladatban? Mennyire zárunk össze? Egyáltalán miből kell állnia a védelemnek egy közösség életében? Néhány igevers gondolatébresztőként:

IMAHÁTTÉR: "Mindig imádkozni kell és meg nem restülni!"  Lukács 18:1.

SZERETET, EGYSÉG: "Végül pedig legyetek mindnyájan egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak!  Ne fizessetek a gonoszért gonosszal!" I. Péter 3:8-9.a

KITARTÁS: "Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek! Minden dolgotok szeretetben menjen  végbe!"                     I. Kor. 16:13.

TISZTA  IGEI  LÁTÁS: "A teljes írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való                                        nevelésre.."  II. Tim 3:16.

SZERETET AZ ÚR IRÁNT: "Mert a Krisztus szeretete szorongat minket..."  II. Kor. 5:14.

Szeressük gyülekezetünket,  legyünk jó védők és tanuljunk meg összezárni, ha támad az ellenség!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gergőő

(Gergő, 2009.06.22 16:20)

Úgy ám!:D
2. és 3. hely!:)

levente

(Levi, 2009.06.21 21:44)

Uhj de jo vot