Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Füldugó

2009.06.08

Melyik a rosszabb? Süket, vagy vak? Mivel elég éber alvó vagyok, hétvégén kipróbáltam, milyen füldugóval aludni. Alighogy belegyömöszöltem a füleimbe, abban a pillanatban úgy éreztem, mintha egy másik dimenzióba kerültem volna. Az udvarról beszűrődő fény sejtelmesen megvilágította a szobát. Láttam mindent, de mégis mintha én magam el lettem volna vágva a külvilágtól. Zavarba ejtő megtapasztalás. Komolyan elgondolkodtam, nem rosszabb-e, mint a múltkori, Láthatatlan Kiállításon szerzett "vakság élmény".

Persze bevillant néhány ige, és olyan jó volt arra gondolni, hogy Isten nem halláskárosult! Ő odafigyel gyermekei kiáltására! Meghallgatja és válaszol. "Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, Uram!" - írja Dávid a 139. Zsoltárban. Ezzel szemben én vagyok az, aki hányszor nem hallom, ha az Úr szól hozzám. Esetleg annyi más hangot, zajt figyeltem, pl. önvád, félelem, vagy a világ csörtetése,  ami tönkretette lelki füleimet. Az biztos, hogy akkor valóban egy más világban érzi magát az ember, ha nem hallja Isten szavát, üzenetét. Ésaiás így figyelmeztet:

"...nem az Ő füle süket ahhoz, hogy meghallgasson, hanem a ti bűneitek választottak el titeket Istenetektől!"  (51:1.)

VESZÉLYES  DOLOG  SAJÁT  IGAZSÁGUNKBÓL  GYÁRTOTT  FÜLDUGÓVAL  ÉLNI!

De ha a szívünk telve van az Úrral, nyitva tartva szellemi érzékszerveinket, előfordulhat néha, hogy nem kapunk azonnali választ imádságunkra. Ez nem azt jelenti, hogy mennyei Atyánk nem hallgatott meg. Emlékezzünk Dánielre!

"Ne félj, Dániel, mert az első naptól fogva, hogy rászántad magad a dolgok megértésére, megalázkodva Istened előtt, meghallotta szavadat Isten, és én a te szavad miatt jöttem. A perzsa birodalom vezére ugyan utamat állta huszonegy napig, de Mihály, az egyik legfőbb vezér, segítségemre jött. Ezért kellett ott maradnom a perzsa birodalomban, de most megjöttem és elmondom neked, hogy mi fog történni népeddel az utolsó időben..."  (Dániel 10:12-14.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.