Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Madárstrand

2009.05.19

Tegnap a férjem kint hagyta az udvaron a kerti locsolócsapot, ami körbe-körbe forogva permetezte a füvet, míg ő elment az ügyeit intézni. Néhány óra múlva vettem észre, hogy valami hiba folytán már nem pörög a szórófej, hanem áll és ömlik a víz, kisebb tavacskát alkotva az udvar közepén. Izgultam, nehogy nehezteljenek a ház lakói, de azzal nyugtattam meg magam, hogy végül is kell a víz a fák gyökereinek, és egyébként sem ivóvízről van szó.

Ahogy így tanakodtam magamban, odaröppent két barázdabillegető ( ami már önmagában véve is meglepő volt, hiszen lakótelepen lakunk). Óvatosan odalépkedtek, majd ittak és vidám szárnycsapkodással fürdőzni kezdtek. Megmosolyogtam, és már nem is bántam, hogy elromlott a csap.

Kis idő mólva megjelent két balkáni gerle, és amíg a barázdabillegetők szárítkoztak, addig ők is ittak s megmerítkeztek. Annyira kedves látvány volt! Az egyik különösen jól érezhette magát, ahogy emelgette kellemesen lehűlt szárnyait. 1-2 perc múlva fütyürészve megjelent egy feketerigó, és ezzel már egy egész madárstrand alakult ki. Nagyon tetszett a konyhaablakból jól látható ingyen előadás!

A vidámságnak egy szarka megjelenése vetett véget, mert nagy szárnyaival a kisebbekre ijesztett, mire azok elrepültek. A szarka nem ivott, nem fürdött. A víztől megpuhult talajból kibányászott valamit a csőrével és elrepült.

Mi hányszor fürdőzünk Isten szeretetében, élvezve az élet vizének felfrissítő áldásait. S ha jön az ijesztés, elrebbenünk, s a tolvaj könnyedén bányászik, rabol a "mi felpuhult területünkön. Ne felejtsük el, hogy: "Nagyobb az, aki bennünk van, mint aki a világban van!" Ne rémüljünk meg, ha a gonosz el akar kergetni az élő víztől, és meg akarja akadályozni felfrissülésünket! Ne hátráljunk meg a minket elijesztő akadályok láttán!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.