Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Már megint esik az eső

2009.06.23

Borongós reggelre ébredtünk ma is.  Az égen vastag, ólomszürke felhőtakaró, és csak esik, esik az eső. A távolból sziréna hallatszik. Ázott tollú madarak húzódnak fázósan az eresz alá, vagy a lombok sűrűjébe. A lepkék nem táncolnak önfeledten a virágokon, a méhek sem zsonganak vidáman. Szomorú az idő.

- Már megint esik! - jegyezte meg munkába induló fiam, és felötlött bennem, mennyi baleset történik ilyen időben a vizes utakon.

- Ha látnád, milyen száraz lejjebb a talaj, másképp vélekednél. - válaszoltam. S magamban hálát adtam az esőért, hiszen ezért imádkoztunk, könyörögtünk hetekkel ezelőtt. S az Úr válaszolt. Érdekes, hogy ami az egyik embernek hálát ébreszt a szívében, a másiknak bosszúságot okoz. Az egyik azért imádkozik, hogy jöjjenek frissítő záporok a földekre, terményekre, gyümölcsösre, a másik jó időért fohászkodik, mert éppen kirándulni, vagy nyaralni indul.

Milyen jó, hogy szerető, bölcs Urunk, aki a mi mennyei édesatyánk, számunkra a legjobbat eltervezve válaszol imádságainkra, bár ezt mi néha nem értjük...

Esik az eső, sőt inkább szakad. Hagyjuk, hogy Isten békessége eláradjon a szívünkben! Gondoljunk a mezőgazdaságból élő testvéreinkre!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.