Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REFORMÁCIÓ A XXI. SZÁZADBAN?

2012.04.17

         REFORMÁCIÓ A XXI. SZÁZADBAN?

 

   Az elmúlt időszakban sokat gondolkodtam, mi az, amire egyéni életemben leginkább szükségem van a szellemi megújulás tekintetében.

   Ezzel párhuzamosan az Egyház szolgálata, az elvilágiasodás miatti leépülése,  illetve Szent Szellem általi munkájának fellendülése is foglalkoztat.

Már régebben írtam, hogy belső késztetésre elővettem régebbi könyveket, amiket megtérésem és újjászületésem idején olvastam és erőteljes hatást gyakoroltak rám. Egyik ilyen könyv Francis Schaeffertől a  Halál a városban, amiből idézek,  őszintén remélem, hogy sokak számára lesz gondolatébresztő!

 

2012. ápr. 17.                                                   Guti Tünde

 

     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *        

   A mostani történelmi pillanatban a hűséges evangéliumi egyház alapvető igénye: a tiszta tanítás és az ébredés.

   Az egyháznak a mai nemzedékünk életében egy új reformációra, ébredésre illetve megújulásra van szüksége.

   Emberek gyakran a „reformációt” és az „ébredést” két egymással szembenálló fogalomnak vélik. De ez tévedés. Mindkét szó az „újraépítés”, „újrakezdés” rokona.

   A „reformáció” a tiszta tanítás helyreállítására utal, az „ébredés” a keresztyén ember életének megújulására vonatkozik. A reformáció az Íráshoz való visszatérésről beszél, az ébredés pedig azt eredményezi, hogy az élet megfelelő kapcsolatba kerül a Szent Szellemmel.

   Az egyház történetének nagy pillanatai akkor érkeztek el, amikor az egyház egy időben visszatért a tiszta tanításhoz és a keresztyének élete megtapasztalta a Szent Szellem hatalmát. Nem lehet ébredés reformáció nélkül és a reformáció sem lehet teljes ébredés nélkül.

   A tiszta tanításnak és az ébredésnek ilyen összekapcsolódása forradalmi lenne mind egyéni életünkben, mint az egyházak és evangéliumi gyülekezetek életében is.

   Ha mi felismerjük a reformáció és ébredés valóságát, ez a szegény, sötét, fény nélküli világ megpillanthatja az egyháznak azt a részét, amely visszatért mind a tiszta tanításhoz, mint a Szent Szellem által betöltött élethez.

Francis Schaeffer: Halál a városban c. könyve 1. részéből

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.