Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tévtanítók

2009.08.14

TÉVTANÍTÓK

 

   Lassan ballagtam hazafelé a közértből, tele szatyorral, gondolataimba mélyedve. Szemben, messziről felfigyeltem egy közeledő párra. A hölgy figyelemre méltóan dekoratív volt, de mégis szerényen visszafogott. Társa konzervatívan öltözött. Kedvességet árasztottak.

   Egymás mellé érve leszólítottak. Az első kérdés után azonnal tudtam, hogy Jehova tanúi. Két kérdésükre válaszoltam hitem szerint, majd én kérdeztem. A felajánlott kiadványukat és a további magyarázatokat udvariasan visszautasítottam s elbúcsúztam tőlük.

   Pál azt tanácsolja, hogy ne álljunk szóba azokkal, akik más evangéliumot hirdetnek. Nem is akartam meddő vitát, mert elég jól ismerem felfogásukat. Már csak az bánt, hogy csupán annyit mondtam, hiszek a Bibliában és egy keresztyén közösségbe járok. Azt kellett volna megvallanom, hogy hiszek Jézus Krisztusban, mint Isten Fiában és Megváltómban! S  AZTÁN  elköszönni.

   Ezt a lehetőséget elrontottam. Talán a vitatkozástól tartottam... Legközelebb szorongás nélkül kell a LÉNYEGRE  TÖRNÖM  ÉS  JÉZUST  HIRDETNI!                              

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

zsotza04@gmail.com

(Zsotza, 2009.08.17 17:46)

Kedves Tünde! Soha se Bándd,hogy ez történt.Ha nem Voltál felkészülve a tévtanaikból,akkor csak kudarc-élménnyel lettél volna "gazdagabb".Jehova Tanúi nagyon erősek a Biblia-lexikális!- ismeretében,nagyon sok igehelyet tudnak fejből idézni,igehelyet megadva.Az már egy más kérdés,hogy nem ismerik Jézus Krisztust,a Megváltót,aki örök életet ad a benne hívőknek,és teljes bűnbocsánatot.Érdemes tájékozódni,felvilágosító anyagokat tanulmányozni.Én 8 évig voltam a szervezet tagja,de Istennek hála kiszabadított Jézus Krisztus által! Ha valakinek fájnak a bűnei,és vágyik az üdv-bizonyosságra,az nem marad Jehova Tanúinál-mert ott nem kapja meg. Szeretettel&tisztelettel:Zsotza