Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mindvégig állhatatosan

2018.06.07

                     MINDVÉGIG ÁLLHATATOSAN

 

„Boldogok vagytok, ha Krisztus nevéért gyaláznak titeket; mert megnyugszik rajtatok a dicsőségnek és az Istennek Lelke, amit amazok káromolnak ugyan, de ti dicsőítitek azt.” 1. Péter 4:14.

 

Amikor arcul csapnak egyfelől a hitedért, közelebb kerülsz egy arasszal célodhoz: lelked üdvösségéhez. Még ha fáj is, ha szembe köpnek, kigúnyolnak, kárhoztatnak, arcul verve másik oldalon is az Igéért, Isten iránti szerelmes engedelmességedért, ezzel újra közelebb kerültél üdvösségedhez. Mások ütései a Felséges Isten oltalmazó karjaiba löknek, és az Ő kezeiből nem ragadhat ki soha, senki!

 

„Ne dobjátok el hát bizodalmatokat, melynek nagy jutalma van. Mert békességes tűrésre van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedvén, elnyerjétek az ígéretet.” Zsidók 10:35-36.

 

S igen, bár olykor elcsüggedsz, mert innen is, onnan is nem várt akadályok tornyosulnak eléd, vad viharok csapnak le rád, de nem hátrálsz meg. Elhagytak barátaid, csalódtál a hozzád legközelebb állókban, sőt még a szíved is becsapott. Mégsem fordultál vissza. Néha, legszívesebben menekülnél a kihívások elől, de tudod:

„Annakokáért megvan a szombatja az Isten népének.” Zsidók 4:9. Amikor majd megpihenhetsz Nála. Jézusról így ír az ige:

 

„Ámbár Fiú, megtanulta azokból, amiket szenvedett, az engedelmességet.” Zsidók 5:8.

 

S te, aki az Ő hűséges követője vagy, szintén engedelmességet tanulsz.

 

„Mindenütt nyomorgattatunk, de meg nem szoríttatunk; kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; Üldöztetünk, de el nem hagyatunk; tiportatunk, de el nem veszünk;” II. Kor. 4:8-9.

 

Sosem fognak arcul verni azért, ha lazán belesimulsz a langyosságba. Azért sem fognak kötekedni veled, ha e világ nótáját fújod, és az általános, mindennapi trendet követed.

Támadásokat elviselni Krisztusért – lehetetlen, körülmetélt, radikális szív nélkül. Mindent vagy semmit. Csak így érdemes. Ennek ellenére sose félj! Mert:

 

Nem egyéb, hanem csak emberi kísértés esett rajtatok: de hű az Isten, a ki nem hagy titeket feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek; sőt a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek.” I. Kor. 10:13.

 

Egyet ne feledj! Az örök életre vezető út minden hívőnek azonos: Jézus Krisztus, az IGE. De a rád leselkedő veszélyek, kísértések és próbák egyediek. Személyre szabottak. Kaphatsz másoktól tanácsot, de nem pszichológiai mesterfogásokra vagy motivációs beszédre van szükséged. Neked kell végigmenni ezen az úton, egyedül, ahol pártfogód és vigasztalód a Szentlélek. Jó, ha szívedbe vésed Pál apostol szavait:

„Mindaz pedig aki pályafutásban tusakodik, mindenben magatűrtető; azok ugyan, hogy romlandó koszorút nyerjenek, mi pedig romolhatatlant. Én azért úgy futok, mint nem bizonytalanra; úgy viaskodom, mint aki nem levegőt vagdos; Hanem testemet és szolgává teszem; hogy míg másoknak prédikálok, magam valami módon méltatlanná ne legyek.” I. Kor. 9:25-27.

 

Különböző eszmékért bátran meghaltak régen az emberek, de ideológiájuk nem támasztotta fel őket. Jézus Krisztusért viszont, aki a feltámadás és az élet, érdemes vállalni mindent, akár az üldöztetést is. Ő a te Megtartód. Senki nem ragadhat ki kezéből.

Akinek van füle, hallja!

 

2018. május 1.                                                        Guti Tünde

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ditte3@citromail.hu

(Farkas Edit, 2018.06.08 07:43)

Drága Tünde! Köszönöm.

Re: ditte3@citromail.hu

(Guti Tünde, 2018.06.08 10:24)

Drága Ditte! Örülök, ha áldást kaptál! Áldjon meg az Úr!